1. Krompir skuvati, oljuštiti i propasirati. Može da se koristi i ostatak domaćeg pire krompira ili instant pire krompir. 


Sastojci:

1/2 kg belog krompira

40 grama kvasca

2,5 kafene kašičice soli

250-300 ml tople vode

oko 1/2 kg brašna

2. Dodati  kvasac u šolji mlake vode i zamesiti testo dodajući brašno i so.

3. Kada se testo ne lepi za varjaču, ostaviti ga da naraste. Zatim ga premesiti, staviti u podmazan pleh i ispeći. 

Savet: pečen hleb istresti na čistu krpu, uspraviti i pustiti ga da „odahne“ desetak minuta, pa tek onda seći

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Krstarica