Bez obzira da li je leto ili zima dešava se da primetimo na dnu samootapajućih frižidera pojavu vode. Ukoliko ovo nije samo trenutno već vode ima sve više došlo je do zapušavanja odvodnog kanala koji vodu iz unutrašnjosti frižidera odvodi u posudu za isparavanje. Ukoliko imate ovaj problem, možete ga jednostavno rešiti na sledeći način.
Za početak proverite da li se u toku rada frižidera na njegovoj unutrašnjoj zadnjoj strani povremeno stvara tanak sloj leda. U koliko se ovo dešava znači da frižider radi.
Sada pronađite na sredini zadnje unutrašnje strane frižidera, u njenom donjem delu otvor. Kroz ovaj otvor voda koja se stvori od topljenja leda, i do njega dođe kosim kanalima, izlazi iz frižidera i odlazi do posude za isparavanje. U slučaju kada su u ovaj otvor dospeli ostaci hrane ili delovi ambalaže, on se zapuši, a voda se umesto da odlazi kroz otvor, preliva i zadržava u donjem delu frižidera.
Sada je potrebno da otpušite ovaj otvor i omogućite protok vode kroz njega.
Pročitajte i: Saveti za pravilno čišćenje frižidera
To najlakše možete učiniti plastičnom cevčicom koju svakako imate pri ruci u kuhinji.
Cevčicom sve ostatke hrane koje možete izvucite iz otvora, a onda je gurnite skroz kroz otvor kako bi se on u potpunosti i celom dužinom otpušio i kako bi voda kroz njega mogla nesmetano da prolazi.
Nakon što ste oslobodili otvor, očistite i kose dovodne kanale kojima voda stiže do otvora, a takođe očistite i zadnju unutrašnju stranu frižidera od eventualnih ostataka hrane ili ambalaže.
Proverite sledećih nekoliko ciklusa hlađenja da li voda nesmetano otiče i ako je sve u redu postupak je završen. Ovaj postupak možete ponoviti svaki put kada perete frižider.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: mojaradionica.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus