Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kako da napravite preukusne slane šubare (RECEPT)

Ove slane šubarice mogu biti idealan izbor za predjelo ili mogu biti dobre za večeru uz neko lagano piće. Ovi mali zalogajčići su često omiljeni obrok dece jer su ukusni i dekorativni.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Patišpanj:

4 jajeta

12 kašika brašna

2 dl jogurta

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica soli

1 šoljica ulja

1 šargarepa

1 vezica peršuna

Pročitajte i: Slani lisnati cvetići

Fil:

250 g krem sira

100 g šunke

1 kuvano jaje

Premaz:

1 dl pavlake

12 kašičica majoneza

150 g rendanog kačkavalja

1 kuvano jaje

Priprema:

Za koru umutite jaja, posolite, dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, rendanu šargarepu i seckani peršun, sve sjedinite i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada se prohladi, modlom za krofnice izvaditi 24 kruga.

Za fil pomešajte krem-sir, seckanu šunku, rendano kuvano jaje i izmrvljen ostatak patišpanaja posle vađenja krugova.

Krugove preseći na pola pa ih spajajte filom.

Okolo ih premažite pavlakom, pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj.

Odozgo svaku šubaru premažite majonezom i pospite rendanim jajetom. Ukrasiti po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti