Limunov sok često se koristi dok kora najčešće završava u kanti za smeće. Međutim, limunova korica praktičan je sastojak koji se često zanemaruje, stoga proverite sledeće neobične načine kako je možete iskoristiti i napraviti neka prilično fina jela.

Pečeno povrće

Limunova korica daje osvežavajući ukus, pa će začiniti povrće pečeno u pećnici. Jednostavno jE naribajte po povrću i uživajte u finom ukusu.

Smuti

Korica će omogućiti osvežavajući ukus smutija, pogotovo ako kao bazu koristite mleko. Jednostavno ubacite limunovu koricu u mikser s ostalim sastojcima, a ako pripremate smuti od povrća limunova korica će mu dati poseban ukus.

Pročitajte i: Engleska limun torta

Čaj od limuna i đumbira

Iako možete kupiti razne već gotove čajeve od limuna, pokušajte ga napraviti sami. Pažljivo narežite limunovu koru i đumbir, pa ih prokuvajte u vreloj vodu 1-2 minuta. Limun je baza za razne čajeve, pa ako pri ruci nemate đumbir možete koristiti sveži bosiljak ili mentu. Još jednostavnija opcija uključuje samo limun i malo meda.

Salata od paradajza i avokada

Limunova korica može dodati pomalo kiselkast ukus raznim salatama. Nasecite paradajz, krastavce i avokado na kockice i nabacajte ih na sloj kelja, te dodajte sveži bosiljak, limun, so i biber. U preliv za salatu dodajte limunov sok i maslinovo ulje. Kao letnu varijantu ovu salatu možete pripremiti i od paradajza, krastavaca, kukuruza i bosiljka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: finirecepti.net.hr