Uskršnja jaja možete ukrsiti i nekom od sledećih tehnika.

Umetnički šareno

Obarite jaja, a onda ih obojte granitnom bojom, koja se kupuje u prodavnicama u kojima se prodaju umetničke boje. Granitnu boju nanesite na jaje prstom ili četkicom. Ostavite jaje da se osuši, ukrasite ga cvetićima ili perlicama, a možete i da nacrtate šare.

Vitražno jaje

Jaje najpre ofarbajte crnom bojom za staklo, a onda kontur pastom u bilo kojoj boji diskretno iscrtajte motive koje želite. Vodite računa da se boja vidi samo na donjem delu jaja. Kada to završite, cvetiće i druge motive ofarbajte crvenom, plavom, belom i zelenom bojom za staklo.

Fashion egg

Obarite jaja, pa ih ostavite da se ohlade. Dobro ih obrišite da ne bi bila musava. Zatim počnite da ih šarate crnim markerom. Crtajte šta god vam padne na pamet, a uvek možete da ih ukrasite i srebrnim šljokicama.

Plava ptičica

Ofarbajte jaja u plavu boju i ostavite da se potpuno osuše. Isecite papir u obliku krila i zalepite ih lepkom sa obe strane jajeta. Kartončić žute boje isecite u obliku trougla. Savijte kraj trougla i zalepite na bočnoj strani jajeta lepkom za papir. Ostavite da se osuši. Oči nacrtajte crnim markerom.

Zeka jaje

Za ovu tehniku vam je potrebno čisto, belo jaje. Zalepite roze čupkaste loptice na sredinu jajeta. Isecite oblik ušiju od bele pene ili kartona. Savijte krajeve ušiju i zalepite ih na vrh jajeta. Kada se sve u potpunosti osuši, sa crnim markerom nacrtajte oči i brkove na jajetu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu