Ljubitelji kafe koji žele da uživaju maksimalno u ispijanu crnog napitka trebalo bi da piju veće gutljaje. Naime, italijanski naučnici su došli do otkrića da se prava aroma kafe više oseti kada popije veći gutljaj, nego kada se pije polako i srče samo malo napitka.
Međutim, ti saveti ne važe za druge napitke, poput vina, gde se savetuje polako i postepeno ispijanje, jer se tako oseti prava aroma.
Istraživači sa Univerziteta u Napulju su izjavili da se prava aroma dobija kombinacijom mirisa i ukusa, pa je moguće da je u tome tajna postepenog uživanja u kafi za maksimalan užitak, jer sa većim gutljajem se ispušta i više mirisa. Ovaj način ispijanja je posebno delotvoran kada je u pitanju espreso kafa, iako se po običaju pije u manjim gutljajima.
Zato, pogledajte Kako da skuvate savršenu kafu i uživajte u velikim gutljajima omiljenog napitka.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus