Ljubitelji kafe koji žele da uživaju maksimalno u ispijanu crnog napitka trebalo bi da piju veće gutljaje. Naime, italijanski naučnici su došli do otkrića da se prava aroma kafe više oseti kada popije veći gutljaj, nego kada se pije polako i srče samo malo napitka.
Međutim, ti saveti ne važe za druge napitke, poput vina, gde se savetuje polako i postepeno ispijanje, jer se tako oseti prava aroma.
Istraživači sa Univerziteta u Napulju su izjavili da se prava aroma dobija kombinacijom mirisa i ukusa, pa je moguće da je u tome tajna postepenog uživanja u kafi za maksimalan užitak, jer sa većim gutljajem se ispušta i više mirisa. Ovaj način ispijanja je posebno delotvoran kada je u pitanju espreso kafa, iako se po običaju pije u manjim gutljajima.
Zato, pogledajte Kako da skuvate savršenu kafu i uživajte u velikim gutljajima omiljenog napitka.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom