Završen je i drugi krug kulinarskog konkursa "Moja uskršnja trpeza".  Čitateljke koje su poslale recepte koji su osvojili najviše glasova na Fejsbuku, osvojile su vredne nagrade.

Izdavačka kuća Laguna i StvarUkusa najuspešnijim čitateljkama ove nedelje poklanjaju četiri knjige.

"Dvodnevna dijeta", autori: Mišel Harvi, Toni Hauel

Držite dijetu dva dana u nedelji. Jedite normalno preostalih pet dana.

Smršajte i izgubite dvaput više masnoće nego pomoću standardne dijete s brojanjem kalorija – a zatim trajno zadržite postignutu težinu. Dvodnevna dijeta se lako drži i klinički je dokazana. Jednostavno vodite računa o tome šta jedete dva dana, a ostalih pet jedite normalno ali u razumnoj meri. Ne radi se samo o jednostavnom gubitku kilograma. Dvodnevna dijeta može radikalno sprečiti starenje i nastanak karcinoma. Pomoću ove dijete napokon možete biti vitki, zdravi i u dobroj kondiciji.

Dvodnevna dijeta sadrži plan ishrane i 100 recepata za pripremu ukusnih i sitih jela.

"Sneško", autor: Ju Nesbe

„Ju Nesbe ima neko neshvatljivo umeće da sasvim prestravi čitaoce, a Sneško nipošto nije izuzetak od tog pravila.“ Metro

Novembar je, i Oslo je prekrio prvi sneg. Po povratku kući s posla Birta Beker hvali Sneška Belića kojeg su njen sin i muž napravili u dvorištu. Međutim, nisu ga napravili oni. Porodica zbunjeno prilazi prozoru da vidi Sneška i sin shvata da je on okrenut prema kući. Crne oči gledaju pravo kroz prozor. U njih.

Višem inspektoru Hariju Huleu stiglo je anonimno pismo. U potpisu stoji „Sneško“. Kasnije Hari otkriva niz uznemirujućih sličnosti među zastarelim slučajevima nestalih lica. Udatim, porodičnim ženama gubi se svaki trag na dan prvog snega. Iste te noći Silvija Otersen grabi kroz prvi sneg u šumi nadomak Osla. Zna da joj život zavisi od bekstva, ali ne zna šta je goni. Srećom, ne zna ni šta je čeka na putu...

"Serviraj za pobedu", autor: Novak Đoković

Broj 1 na ATP listi.

Četrnaestodnevni plan bezglutenske ishrane za vrhunska fizička dostignuća i mentalnu snagu.

Novak Đoković je, po mišljenju sportskih novinara, 2011. ostvario najbolju igračku sezonu u istoriji tenisa. Osvojio je deset turnira, od toga tri grend slem titule, i ostvario niz od četrdeset tri uzastopne pobede. A nepune dve godine ranije ovaj šampion začudo jedva da je mogao da završi turnir. Kako je igrač koga su dotle mučili bolovi, teškoće sa disanjem i povrede na terenu odjednom postao teniser broj 1 na svetu? Odgovor je neverovatan: promenio je način ishrane.

U knjizi Serviraj za pobedu Đoković priča kako je preživeo bombardovanje Beograda, kako je odrastao u ratom razorenoj Srbiji i probio se među najbolje igrače u svom sportu. Potom nam otkriva način ishrane koji ga je sasvim preobrazio i uzneo na sam vrh. Kako je nastavio da unapređuje svoju ishranu, tako su mu nestali zdravstveni problemi i oslabio je, a bolje zdravlje i mentalna snaga omogućili su mu da ostvari svoja dva sna iz detinjstva: da osvoji Vimbldon i postane najbolji teniser na svetu.

"Imam tvoj broj", autor: Sofi Kinsela

Nova knjiga autorke bestseler serijala Kupoholičarka.

"Izgubila sam ga :( Jedino na svetu što nikako nisam smela da izgubim. Svoj verenički prsten. On pripada Magnusovoj porodici već tri pokolenja. A sad, upravo danas kad dolaze njegovi roditelji, izgubila sam ga. Baš danas. Ne paniči, Popi. Razmišljaj pozitivno! :)"

Posle nekoliko čaša šampanjca s drugaricama na dobrotvornoj žurci, Popi gubi sve konce iz ruku. Ne samo da je izgubila svoj verenički prsten već je, u panici koja je potom usledila, ostala i bez svog mobilnog telefona. Unezvereno hodajući po hotelskom predvorju, primećuje telefon bačen u kantu za otpatke. Ko nađe, njegovo je! Sad ima broj koji može da ostavi osoblju hotela. To je sudbina!

Osim što se vlasnik telefona, biznismen Sem Rokston, ne slaže s tim. On želi svoj telefon nazad i ne dopada mu se što Popi čita sve njegove poruke i upada u njegov privatni život. Popi istovremeno pokušava da pripremi svadbu, pronađe svoj telefon i izbori se s porukama koje stižu na Rokstonov i, uz sve to, sakrije od Magnusa i njegovih roditelja da je izgubila prsten. Može li se cela ta zbrka još više zapetljati?

Nagrađene recepte ove nedelje pogledajte u članku Konkurs "Moja uskršnja trpeza": Završen drugi krug.