Mocarela sir
Zamrznite mocarelu kako biste je lakše izrendali kada pravite picu ili neko drugo jelo. Pre upotrebe mocarelu stavite u zamrzivač i ostavite pola sata. Izvadite, izrendajte i napravite ukusno jelo. Prijatno!
Posuda sa ostacima mlečnih proizvoda
Slučajno ste pronašli posudu u kojoj je bilo mleko i ona sada užasno smrdi. Pre nego što je bacite u smeće, stavite je u zamrzivač preko noći. Neugodni miris će nestati do jutra. Nakon ovoga posudu operite na uobičajen način.
Pogledajte i Koliko dugo hrana može da stoji u frižideru a da se ne pokvari
Crveni i beli luk i ljute papričice
Iseckajte crveni luk i papričice na sitne komade pa stavite u kesu za zamrzivač. Češnjeve belog luka odvojite. Sve namirnice zaledite i koristite kada vam zatrebaju prilikom kuvanja.
Mleko
U manje flaše sipajte mleko i zaledite. Vodite računa da mleko mora imati 2% i više mlečne masti, jer sve ispod toga, zbog velike količine vode, će izgubiti hranjive sastojke.
Jaja
Razbijte jaja u plastičnu posudu i lagano pomešajte kako biste sjedinili belance sa žumancetom. Zaledite i koristite prilikom pravljenja kolača, sladoleda i tome slično.
Pogledajte i 10 saveta za pravilno zamrzavanje hrane
Piletina
Ostatke kuvane ili pečene piletine iseckajte na manje komade pa zaledite. Možete ih kasnije koristiti za salate, supe, čorbe i tome slično.
Sok od limuna
Iscedite limun, sok stavite u posudu za led i zaledite. Kockice leda od limuna možete koristiti kao dodatak čaju, limunadi i drugim osvežavajućim napicima.
Supa od piletine
Supu sipajte u plastičnu flašu ili kesu pa zaledite.
Pogledajte i Saveti za pravilno zamrzavanje hrane
Testo za picu
Zamesite testo za picu pa napravite manje loptice koje ćete staviti u kesu pa zalediti. Kada je potrebno, izvadite zaleđeno testo i ostavite u frižider na par sati. Primetićete da ćete ga lakše razvući, a kada se ispeče, biće mnogo ukusnije od testa koje ste upravo napravili.
Brašno
Najbolji način da sprečite insekte da uđu u brašno je da ga stavite u zamrzivač.
Sve vrste začina
Pomešajte začine sa malo vode pa uspite u posudu za led. Kockice leda kasnije možete koristiti za supe, čorbe i soseve. Đumbir zaledite pa ga izvadite kada vam zatreba, izrendajte i vratite u zamrzivač.
Pogledajte i 10 fenomenalnih namena posuda za led
Čili papričice
Iseckajte čili papričice i zaledite.
Ostaci domaćih kolača i keksa
Zaleđeni kolači i keksići se mogu konzumirati i par meseci nakon pravljenja.
Lazanje i makarone sa sirom
Ostatke ovih jela stavite u plastične kutije sa poklopcem pa zaledite. Pre konzumiranja ih ostavite par sati u frižideru kako bi se odledili na prirodan način.
Sveže pripremljene ćufte i pljeskavice
Kada pravite ćufte ili pljeskavice za ručak, ako ste u mogućnosti napravite duplu količinu. Višak zaledite i iskoristite za neki drugi dan.
Orašasto voće
Zaledite orase, lešnike, bademe i druge orašaste plodove da biste sprečili njihovo kvarenje ili da postanu obrok kućnim insektima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: minimagazin.info
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom