Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li ste znali da i ove namirnice možete da zamrznete

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Neke od njih će vas sigurno prijatno iznenaditi...

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Mocarela sir 

Zamrznite mocarelu kako biste je lakše izrendali kada pravite picu ili neko drugo jelo. Pre upotrebe mocarelu stavite u zamrzivač i ostavite pola sata. Izvadite, izrendajte i napravite ukusno jelo. Prijatno!

Posuda sa ostacima mlečnih proizvoda

Slučajno ste pronašli posudu u kojoj je bilo mleko i ona sada užasno smrdi. Pre nego što je bacite u smeće, stavite je u zamrzivač preko noći. Neugodni miris će nestati do jutra. Nakon ovoga posudu operite na uobičajen način.

Pogledajte i Koliko dugo hrana može da stoji u frižideru a da se ne pokvari

Crveni i beli luk i ljute papričice 

Iseckajte crveni luk i papričice na sitne komade pa stavite u kesu za zamrzivač. Češnjeve belog luka odvojite. Sve namirnice zaledite i koristite kada vam zatrebaju prilikom kuvanja.

Mleko

U manje flaše sipajte mleko i zaledite. Vodite računa da mleko mora imati 2% i više mlečne masti, jer sve ispod toga, zbog velike količine vode, će izgubiti hranjive sastojke.

Jaja

Razbijte jaja u plastičnu posudu i lagano pomešajte kako biste sjedinili belance sa žumancetom. Zaledite i koristite prilikom pravljenja kolača, sladoleda i tome slično.

Pogledajte i 10 saveta za pravilno zamrzavanje hrane

Piletina

Ostatke kuvane ili pečene piletine iseckajte na manje komade pa zaledite. Možete ih kasnije koristiti za salate, supe, čorbe i tome slično.

Sok od limuna 

Iscedite limun, sok stavite u posudu za led i zaledite. Kockice leda od limuna možete koristiti kao dodatak čaju, limunadi i drugim osvežavajućim napicima.

Supa od piletine 

Supu sipajte u plastičnu flašu ili kesu pa zaledite.

Pogledajte i Saveti za pravilno zamrzavanje hrane

Testo za picu

Zamesite testo za picu pa napravite manje loptice koje ćete staviti u kesu pa zalediti. Kada je potrebno, izvadite zaleđeno testo i ostavite u frižider na par sati. Primetićete da ćete ga lakše razvući, a kada se ispeče, biće mnogo ukusnije od testa koje ste upravo napravili.

Brašno

Najbolji način da sprečite insekte da uđu u brašno je da ga stavite u zamrzivač.

Sve vrste začina 

Pomešajte začine sa malo vode pa uspite u posudu za led. Kockice leda kasnije možete koristiti za supe, čorbe i soseve. Đumbir zaledite pa ga izvadite kada vam zatreba, izrendajte i vratite u zamrzivač.

Pogledajte i 10 fenomenalnih namena posuda za led

Čili papričice 

Iseckajte čili papričice i zaledite.

Ostaci domaćih kolača i keksa 

Zaleđeni kolači i keksići se mogu konzumirati i par meseci nakon pravljenja.

Lazanje i makarone sa sirom

Ostatke ovih jela stavite u plastične kutije sa poklopcem pa zaledite. Pre konzumiranja ih ostavite par sati u frižideru kako bi se odledili na prirodan način.

Sveže pripremljene ćufte i pljeskavice

Kada pravite ćufte ili pljeskavice za ručak, ako ste u mogućnosti napravite duplu količinu. Višak zaledite i iskoristite za neki drugi dan.

Orašasto voće

Zaledite orase, lešnike, bademe i druge orašaste plodove da biste sprečili njihovo kvarenje ili da postanu obrok kućnim insektima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: minimagazin.info

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti