Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internet stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za lečenje niza bolesti. Ovaj melem leči: bronhitis, otitis, anginu, otekline, modrice, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upalu jajnika, trofičke čireve, ženske bolesti. Uspešno se koristi za opekotine.
Za pripremu melema potrebno vam je:
1 jaje (kuvano, jer treba vam samo žumance)
400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje)
60 g pčelinjeg voska
U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, polovinu žumanceta ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi peniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre.
Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru, dodajte ostatak žumanceta i nastavite da zagrevate uz neprestano mešanje. Smesa mora promeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20ak minuta da odstoji. Procedite kroz gazu, a mrvice žumanceta bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u teglu, a u frižideru može stajati do deset meseci.
Pogledajte i Ruski lek protiv bolova u kičmi i zglobovima
Kada je koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan pre svakog obroka.
U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite je na bolno mesto. Njome možete ojačati nokte, ilečiti hemoroide. Valja imati na umu da vosak koji koristite mora biti prirodan.
Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte lekara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: lijekovitirecepti.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus