Ako ste navikli da se pomfrit više puta nedeljno nađe na vašoj trpezi, zašto ga ne biste pripremili na drugačiji način?
Evo nekoliko trikova koja će vašem pomfritu dati novi ukus.
Ne mora da bude samo od krompira
Pomfirt se ne pravi obavezno od krompira. Svaka skrobna namirnica može da bude osnova za pomfrit. Probajte da napravite pomfrit od celera, batata (slatkog krompira), paškanata, kelerabe... Isecite ih na prutiće i pripremite kao i pomfrit od krompira.
Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
Isprobajte drugačije oblike
Dobro, možda vam neće biti jednostavno da napravite komplikovanije krompiriće u obliku smajlija, ali to ne znači da se treba držati samo uobičajenih prutića. Isecite ih na deblje kolutove ili veoma tanke da dobijete hrskave zalogaje.
Pogledajte i Napravite čips u mikrotalasnoj rerni (VIDEO)
Promenite masnoću na kojoj spremate
Mnogi profesionalni kuvari koriste kanola ili biljno ulje zbog niske cene i visoke tačke dimljenja. Neke masnoće nisu pogodne za prženje, poput putera i ekstra devičanskog maslinovog ulja. Krompirići isprženi na svinjskoj ili pačijoj masti mogu biti veoma ukusni.
Pogledajte i Zašto ne treba izbegavati svinjsku mast u ishrani
Igrajte se začinima
Pomfrit nije pomfrit bez soli. Ali koju vrstu izabrati, to je već vaš izbor. Napravite kombinacije začina i soli i dajte krompirićma zavodljivu aromu. Beli luk u prahu, mlevena paprika. kim, suvi začini u kombinaciji sa solju mogu biti odličan dodatak pomfritu.
Pročitajte i Domaća mešavina začina
Probajte različite sosove
Nema ničeg lošeg u kombinaciji kečapa i pomfrita, ali zašto ne biste isprobali nešto drugačije? Dodajte kečapu malo ljute paprike i začine po želji i bićete oduševljeni ukusom umaka. Ako ste ljubitelj majoneza, možete mu dodati iseckan vlašac, karamelizovani crni luk, biber ili rendanu limunovu koru i dobili ste savršen pikanatan sos.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus