Svi smo navikli na klasične baklave sa korama, ali evo malo drugačijeg recepta koji je podjednako ukusan i sočan. Isprobajte!

Sastojci:

100 g mlevenih oraha

100 g suvog grožđa

1 čaša jogurta

1 šoljica ulja

3 šoljice mleka

3 šoljice brašna

3 šoljice griza

1 prašak za pecivo

Sirup:

400 g šećera

500 ml vode

sok od jednog limuna

Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladna torta koja se ne peče

Priprema:

U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mleko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati.

Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min...Iseći na željeni oblik.

Sirup: Šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta...

Napomena: Ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa