Reč je o testu prženom u dubokom ulju, posutom šećerom u prahu koje može biti divna poslastica tokom hladnih večeri.
Umesto posebne spravice za pravljenje ovog kolača možete koristiti plastičnu kesicu, špric za ukrašavanje sa najtanjim nastavkom,a najbolja opcija su plastične flašice za kečap ili majonez.
Da biste napravili ovaj kolač treba da umesite testo kao za američke palačinke, dakle, jaja, puter, brašno, jaja. Sipajte testu u plastičnu flašicu koju ste pripremili i krenite na pečenje.
Pogledajte i Najsočniji euro-blok kolač
U veću posudu sipajte ulje i stavite na šporet da se greje, kad se ulje zagrejalo pomoću flašice istiskajte testo tako da napravite nepravilne oblike. Šarajte po ulju, budite maštoviti.
Kolačiće kratko pržite sa jedne i sa druge strane, samo da poprime lepu zlatnu boju, zatim ih pomoću šuplje kašike vadite na papirne ubruse.
Pospite šećerom u prahu ili čokoladnim prelivom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: lifepress magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus