Dok se u nekim zemljama kora banane smatra delikatesom, u drugim ona uvek završi u kanti. Međutim kada budete pročitali sve njene dobrobiti više to nećete činiti.

Kora sadrži 12 odsto vlakana koja pomažu u smanjenju i prevenciji dijabetesa, 17 odsto vitamina C koji je neophodan za pravilno funkcionisanje imunog sistema, kao i 20 odsto vitamina B6 koji šećer pretvara u energiju. 

U kori se nalazi i 12 odsto kalijuma koji pomaže u razvoju ćelija, tkiva i organa, ali i 8 odsto magnezijuma koji reguliše pritisak i nivo šećera u krvi.

Ako se dvoumite da li treba da jedete žutu ili zelenu koru, odgovor je zelenu. 

Pogledajte i Šejk od banane i lešnika

Zelena kora povećava nivo dopamina i seratonina, odlična je za smanjenje kilaže i sadrži visok nivo probiotika. Ono što je najbitnije kora od banane smanjuje prejedanje, te je efikasna ukoliko želite da smanjite kilažu i obim struka.

Načini pripreme bananine kore

1. Možete je kuvati kao za čaj

2. Koru možete dodati u bilo koji šejk ili smuti

3. Koristite kore od banane umesto krompira u pripremi karija

Pogledajte i 14 korisnih namena kore od banane

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa