Dok se u nekim zemljama kora banane smatra delikatesom, u drugim ona uvek završi u kanti. Međutim kada budete pročitali sve njene dobrobiti više to nećete činiti.
Kora sadrži 12 odsto vlakana koja pomažu u smanjenju i prevenciji dijabetesa, 17 odsto vitamina C koji je neophodan za pravilno funkcionisanje imunog sistema, kao i 20 odsto vitamina B6 koji šećer pretvara u energiju.
U kori se nalazi i 12 odsto kalijuma koji pomaže u razvoju ćelija, tkiva i organa, ali i 8 odsto magnezijuma koji reguliše pritisak i nivo šećera u krvi.
Ako se dvoumite da li treba da jedete žutu ili zelenu koru, odgovor je zelenu.
Pogledajte i Šejk od banane i lešnika
Zelena kora povećava nivo dopamina i seratonina, odlična je za smanjenje kilaže i sadrži visok nivo probiotika. Ono što je najbitnije kora od banane smanjuje prejedanje, te je efikasna ukoliko želite da smanjite kilažu i obim struka.
Načini pripreme bananine kore
1. Možete je kuvati kao za čaj
2. Koru možete dodati u bilo koji šejk ili smuti
3. Koristite kore od banane umesto krompira u pripremi karija
Pogledajte i 14 korisnih namena kore od banane
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno