1. Koristite samo zrelo, zdravo, čvrsto i kvalitetno povrće.
2. Posuđe i plodovi moraju da budu temeljno oprani.
3.Tegle i bočice pre upotrebe treba sterilisati ( prvo oprati toplom vodom i sapunicom, potom isprati hladnom vodom, iscediti, staviti u rernu i ostaviti 10 minuta na temperaturi od 100 stepeni)
PROČITAJTE JOŠ:9 recepata za savršenu zimnicu
4. Povrće kuvajte u neoštećenom emajliranom posuđu ili u metalnom posuđu koje ne rđa.
5. Sve čepove i poklopce pre upotrebe stavite u uzavrelu vodu.
6. Pre nego započnete pripreme zimnice, pregledajte staklene tegle, jer je i najmanja pukotina dovoljna da tegla pukne kada se u nju stavi vreli sadržaj.
7. Za pripremu zimnice koristite samo jodiranu so.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Hrana i vino
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus