1. Koristite samo zrelo, zdravo, čvrsto i kvalitetno povrće.
2. Posuđe i plodovi moraju da budu temeljno oprani.
3.Tegle i bočice pre upotrebe treba sterilisati ( prvo oprati toplom vodom i sapunicom, potom isprati hladnom vodom, iscediti, staviti u rernu i ostaviti 10 minuta na temperaturi od 100 stepeni)
PROČITAJTE JOŠ:9 recepata za savršenu zimnicu
4. Povrće kuvajte u neoštećenom emajliranom posuđu ili u metalnom posuđu koje ne rđa.
5. Sve čepove i poklopce pre upotrebe stavite u uzavrelu vodu.
6. Pre nego započnete pripreme zimnice, pregledajte staklene tegle, jer je i najmanja pukotina dovoljna da tegla pukne kada se u nju stavi vreli sadržaj.
7. Za pripremu zimnice koristite samo jodiranu so.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Hrana i vino
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu