1. Koristite samo zrelo, zdravo, čvrsto i kvalitetno povrće.

2. Posuđe i plodovi moraju da budu temeljno oprani.

3.Tegle i bočice pre upotrebe treba sterilisati ( prvo oprati toplom vodom i sapunicom, potom isprati hladnom vodom, iscediti, staviti u rernu i ostaviti 10 minuta na temperaturi od 100 stepeni)

PROČITAJTE JOŠ:9 recepata za savršenu zimnicu

4. Povrće kuvajte u neoštećenom emajliranom posuđu ili u metalnom posuđu koje ne rđa.

5. Sve čepove i poklopce pre upotrebe stavite u uzavrelu vodu.

6. Pre nego započnete pripreme zimnice, pregledajte staklene tegle, jer je i najmanja pukotina dovoljna da tegla pukne kada se u nju stavi vreli sadržaj.

7. Za pripremu zimnice koristite samo jodiranu so.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Hrana i vino