1. Radne ploče u kuhinji

Na radnim pločama u kuhinjii čistimo hranu i seckamo namirnice za pripremu obroka, odbacujemo torbu, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Ne čudi da ova mesta mogu da budu vrlo prljava. Upravo zato treba da je počistimo i dezinfikujemo svakog dana. Pripazite samo da koristite svež sunđer ili maramicu na različitim površinama kako bi izbegli širenje bakterija s jednog mesta na drugo. 

2. Prljavo posuđe 

Skoreni ostaci od hrane otežavaju pranje posuđa i iziskuju veću potrošnju vode za obavljanje ovog posla. Uz to privlače neželjene insekte u našu kuhinju. Upravo zato dobro je da operemo suđe neposredno nakon korištenja i da ne odlažemo taj zadatak. 

PROČITAJTE JOŠ: Kako da odstranite kamenac sa sudopere

4. Kuhinjski pod 

Ako ste kuvali, velika je verovatnoća da vam je ispao komadić hrane na pod oko šporeta. Brzinski pređite preko ovoga područja odgovarajućim deterdžentom, i tako smanjite mogućnost od privlačenja insekata u vaš dom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Zadovoljna