Sigurno će se mnogi složiti kako svi odevni predmeit, ali i peškiri i čaršavi izgledaju najbolje, pa možemo i reći najelegantnije u beloj boji. Bela boja im daje minimalistički izgled. Nažalost, bele tkanine se vrlo brzo prljaju i s vremenom poprimaju sivi ili žuti ton.
Pogledajte i Sirće i soda bikarbona: Prirodne zamene za izbeljivač veša
Zato imamo mogućnost da ubacimo belo rublje na pranje s nekim snažnim izbeljivačem i žuti tragovi znoja će nestati. Ipak, ova strategija je učinkovita, ali tu se javlja problem s kupovnim izbeljivačima koji nisu najsigurniji. Osim što je izbeljivač otrovan kada se proguta, korišćenje istog prilikom pranja rublja može pogoršati astmu, a smatra se da je pranje s rublja s izbeljivačem čak povezano s rizikom od disajnih bolesti kod dece.
Prirodni izbeljivač rublja koji možete napraviti kod kuće
Srećom, otkrivanom vam potpuno prirodnu zamenu za kupovni izbeljivač, a uz koji će bele stvari ponovno izgledati kao nove. Reč je o soku od limuna. Naime, limunska kiselina je prirodni sastojak koji omogućuje izbeljivanje i posvetljivanje tkanine, a jednako je učinkovita kao konvencionalni proizvodi za izbeljivanje tkanina.
Pogledajte i Domaći prašak za veš od sode bikarbone i eteričnog ulja
Dodajte 1/4 ili pola šoljice limunovog soka u posudu veš mašine i to zajedno s deterdžentom kako bi se posvetlelo rublje ili uklonile žute i sive mrlje. Budte oprezni i svakako izdvojite šareno, odnosno obojeno rublje jer će zbog soka od limuna baš kao i izbeljivača izgubiti boju. Dodatni bonus pri korišćenju soka od limuna prilikom pranja je to što će vaše rublje mirisati na ovo citrusno voće i izgledati sveže.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus