Neodoljivi i ukusni okrugli kolači na štapiću su idealni za slavlja! Evo kako da napravite cake pops!

PROČITAJTE JOŠ: Čokoladni kolač bez brašna

Sastojci: 

300 g mlevenog keksa,

100 g mlevenih oraha ili lešnika,

100 g rendane čokolade,

malo seckanih žele bombona (ali i ne mora, ako ne volite),

150 g šećera u prahu,

125 g margarina,

oko 1 dcl mlakog mleka.

Za glazuru:

oko 200 g čokolade,

2 kašičice masti (da, masti, jer ne tada čokolada neće ispucati),

par kašika vode.

Pored ovoga će vam još biti potrebno: štapići, ukrasne mrvice za dekoraciju, podloga obložena papirom za pečenje i parče debljeg stiropora.

Priprema: 

U jednu posudu stavite sve navedene sastojke, osim onih za glazuru. Napravite kompaktnu masu, koju ćete moći oblikovati rukama u lepe kuglice. Kada formirate kugle, ostavite ih na pola sata u frižider, da se malo stegnu. U šerpu stavite čokoladu, vodu i mast i sve na tihoj vatri rastopite. Sada svaki štapić umočite u glazuru i zatim u kuglu. Zatim celu kuglu umočite u čokoladu i držite nekoliko sekundi izvrnuto da se višak ocedi. Zabodite štapić na stiropor i pospite dekorativnim mrvicama. I tako redom. Ako vam se glazura stvrdne, slobodno je još jednom stavite na šporet da se otopi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Kreativnirecepti