Osim što ima nisku energetsku vrednost, piletina ima blag i neutralan ukus. Takođe, prednost piletine je i u njenoj ceni - dosta je povoljnija u odnosu na crveno meso.
A evo i malih tajni kako da bude što ukusnija i bolja kad je spremate.
PROČITAJTE JOŠ: 6 recepata za jela sa piletinom
1. Birajte sveže meso. Smrznuta piletina gubi na sočnosti.
2. Ako su neki delovi piletine tvrdi poput kože na krilcima, malo ih posolite i ostavite da odstoje.
3. Kad pripremate piletinu u tiganju, svako parče mora da ima dovoljno mesta da se dobro ispeče i ostane sočno.
4. Prilikom pečenja, pile treba preliti po koji put sopstvenim sokom. Možete i preliti sa malo piva, tako će kožica biti hrskava.
5. Hrskavu kožicu na piletini ćete dobiti tako što ćete pre pečenja pile obrisati papirnim ubrusom.
6. Da bi piletina bila sočna, napravite marinadu od limuna, soli i malo kečapa.
7. Meso treba peći 40 minuta do sat vremena na 200c. Želite da bude još sočnije, prekrijte ga folijom za pečenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus