Osim što ima nisku energetsku vrednost, piletina ima blag i neutralan ukus. Takođe, prednost piletine je i u njenoj ceni - dosta je povoljnija u odnosu na crveno meso.
A evo i malih tajni kako da bude što ukusnija i bolja kad je spremate.
PROČITAJTE JOŠ: 6 recepata za jela sa piletinom
1. Birajte sveže meso. Smrznuta piletina gubi na sočnosti.
2. Ako su neki delovi piletine tvrdi poput kože na krilcima, malo ih posolite i ostavite da odstoje.
3. Kad pripremate piletinu u tiganju, svako parče mora da ima dovoljno mesta da se dobro ispeče i ostane sočno.
4. Prilikom pečenja, pile treba preliti po koji put sopstvenim sokom. Možete i preliti sa malo piva, tako će kožica biti hrskava.
5. Hrskavu kožicu na piletini ćete dobiti tako što ćete pre pečenja pile obrisati papirnim ubrusom.
6. Da bi piletina bila sočna, napravite marinadu od limuna, soli i malo kečapa.
7. Meso treba peći 40 minuta do sat vremena na 200c. Želite da bude još sočnije, prekrijte ga folijom za pečenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu