Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brza domaća pica na srpski način

A sad malo italijanskog šmeka, ali iz vaše kuhinje!

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Slanina će dati posebnu notu ovom testu!

Sastojci:

Testo:

200 g brašna

3 kašike ulja

125 ml vode

malo soli

Pogledajte i Testo za picu

Za fil:

1 čaša pavlake

200 grama sitno seckane slanine

100 g trapista

malo kečapa

malo iseckanih maslinki

Priprema:

1. Zamesiti testo. Uviti u prijanjajuću foliju i ostaviti da stoji 1 sat u frižideru.

2. Testo podeliti na dva dela i rasklagijati na tanke krugove.

3. Staviti krugove na pleh na kome ste već stavili papir za pečenje. 

4. Testa premazati pavlakom, raspodeliti sitno iseckanu slaninu, maslinke i staviti kečap po želji.

5. Pospite rendani trapist i pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 220c oko 15-tak minuta, dok testo ne bude gotovo.

Savet plus: Možete i posuti sitno iseckanim pečurkama, paprikom ili paradajzom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti