Slanina će dati posebnu notu ovom testu!
Sastojci:
Testo:
200 g brašna
Za fil:
1 čaša pavlake
200 grama sitno seckane slanine
100 g trapista
malo kečapa
malo iseckanih maslinki
Priprema:
1. Zamesiti testo. Uviti u prijanjajuću foliju i ostaviti da stoji 1 sat u frižideru.
2. Testo podeliti na dva dela i rasklagijati na tanke krugove.
3. Staviti krugove na pleh na kome ste već stavili papir za pečenje.
4. Testa premazati pavlakom, raspodeliti sitno iseckanu slaninu, maslinke i staviti kečap po želji.
5. Pospite rendani trapist i pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 220c oko 15-tak minuta, dok testo ne bude gotovo.
Savet plus: Možete i posuti sitno iseckanim pečurkama, paprikom ili paradajzom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama