Probajte i shvatićete zašto ljudi širom naših prostora obožavaju pastirsku pitu!

Sastojci: 500 g mlevene jagnjetine ili junetine, šoljica goveđe supe, pola glavice luka, 2 šargarepe, pola šoljice graška, kašika maslaca, pola kašike brašna, so, biber, kašika sitno seckanog peršuna, 600 g krompira, 3 kašike mleka, 20 g maslaca.

Pogledajte i Niška, šumadijska, tradicionalna: 3 najbolja recepta za srpsku gibanicu (VIDEO)

Priprema: Krompire oljuštite i isecite na manje kocke. Stavite u posoljenu hladnu vodu i kuvajte dok krompir ne omekša, oko 20 minuta. U međuvremenu očistite luk i šargarepu, iseckajte i kratko propržite na ulju. Dodajte grašak, promešajte i ubacite mleveno meso. Začinite solju, biberom i seckanim peršunom.

Dinstajte dok meso i povrće ne omekša. Kuvani krompir procedite, dodajte mleko i maslac, pa sve dobro izgnječite kašikom za pire. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem pa sipajte smesu od mesa i povrća. Prekrijte je pasiranim krompirom, koji ćete naneti pomoću poslastičarske kesice sa većim otvorom u pufnice.

Zapecite u rerni na 220°C, dok se pire krompir ne zarumeni i zapeče.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: 24sata.hr