Probajte i shvatićete zašto ljudi širom naših prostora obožavaju pastirsku pitu!
Sastojci: 500 g mlevene jagnjetine ili junetine, šoljica goveđe supe, pola glavice luka, 2 šargarepe, pola šoljice graška, kašika maslaca, pola kašike brašna, so, biber, kašika sitno seckanog peršuna, 600 g krompira, 3 kašike mleka, 20 g maslaca.
Pogledajte i Niška, šumadijska, tradicionalna: 3 najbolja recepta za srpsku gibanicu (VIDEO)
Priprema: Krompire oljuštite i isecite na manje kocke. Stavite u posoljenu hladnu vodu i kuvajte dok krompir ne omekša, oko 20 minuta. U međuvremenu očistite luk i šargarepu, iseckajte i kratko propržite na ulju. Dodajte grašak, promešajte i ubacite mleveno meso. Začinite solju, biberom i seckanim peršunom.
Dinstajte dok meso i povrće ne omekša. Kuvani krompir procedite, dodajte mleko i maslac, pa sve dobro izgnječite kašikom za pire. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem pa sipajte smesu od mesa i povrća. Prekrijte je pasiranim krompirom, koji ćete naneti pomoću poslastičarske kesice sa većim otvorom u pufnice.
Zapecite u rerni na 220°C, dok se pire krompir ne zarumeni i zapeče.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: 24sata.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem