Proces čišćenja rendea može biti komplikovan, neretko i bolan. Mastan sir ili bilo koja druga namirnica ne može se sasvim ukloniti klasičnim tretmanom sunđerom i detrdžentom, jer postoji rizik od bakterijiskih infekcija.

Supermoćna namirnica, posebno za ove svrhe jeste limun!

Pročitajte kako da uzgajate limun u saksiji.

Ta magična voćka uklanja svaku nečistoću, posebno u sitnim otvorima na rendama, a deluje i po princiipu antibakterijske zaštite.

Limunska kiselina će potpuno otkloniti masne naslage. Koristite ga tako što ćete sokom preliti rende, a zatim čitav limun, sa korom, izrendati na svakoj površini.

Ostavite da limun odstoji na rešetkama, a zatim isprati toplom vodom.

Pogledajte kako da limun bide svež mesec dana.

Ukoliko su se na rendama formirale tvrdokorne naslage u pomoć možete priložiti i mali soli.

Limunov sok možete naneti prskalicom da bi obuhvatio svaku površinu na ovom kuhinjskom pomagalu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/