Maslačak je jedna od najboljih biljaka koja pomaže u detoksikaciji organizma. Dragocena biljka odličan je čistač jetre i krvi. Pomaže kod nadutosti i preporučuje se osobama koje pate od dijabetesa i povišenog krvnog pritiska. Svaki deo ove biljke ima koristi za naše telo, ali koren je najbogatiji mineralima.

Pogledajte kako da napravite med od maslačka.

Maslačak je poznat po svome stimulirajućem efektu koji ima za probavni sistem i jetru. Njegov gorak ukus pomaže u produkciji probavnih tokova i zato stimuliše prirodni proces detoksikacije u organizmu.

Osim što se od maslačka može napraviti čaj, malo je poznato da jednako tako možete od njega napraviti i ''kafu''. Taj napitak ne sadrži kofein, ali ima bogati, tamni ukus koji je jako sličan kafi. Odličan je izbor za one koji imaju problema s probavom. Ujedno, sadrži više prirodnih vitamina nego biljka kafe.

Kako napraviti kafu od maslačka:

Sastojci:

1 kašika praha od korena maslačka

1 šoljlica vode

1 štapić cimeta

Priprema:

Koren ispecite u rerni, zatim ga ohlađenog samljeite u mlinu za kafu koji će na kraju ličiti baš na prah od kafe. U vruću vodu dodajte prah od maslačka i cimet i stavite na šporet sve dok voda ne proključa. Zatim smanjite vatru i pustite da se tako kuva pet minuta. Napitak bi trebao poprimiti tamnu boju. 

Procedite ''kafu'' u šoljicu, dodajte malo mleka i poslužite. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr