Sastojci:

6 belanaca 

1 ½ šolje (315g) kristal šećera

2 kašičice prosejanog kukuruznog brašna

1 kašičica sirćeta 

1 kašičica ekstrakta vanile

100g istopljene crne čokolade

40ml espreso kafe

300ml slatke pavlake

300ml šlaga

60g šećera u prahu

voće po izboru

Pogledajte recept za Raskošnu tortu.

Priprema:

Zagrejte rernu na 150C. Obložiite kalup za pečenje papirom za pečenje. Nacrtajte krug od 20cm na papiru za pečenje. Izdvojte.

Mutite belanca električnim mikserom dok ne postanu paperjasta (koristite veliku posudu jer će belanca “porasti”). Dok mutite, dodaj te belancima kašiku šećera. Mutite dok se šećer ne istopi. 

Dodajte kukuruzno brašna, sirće i vanilu. Mutite još veoam kratko, 2-3 sekunde (ako preterate torta će da vam puca).

U drugoj posudi umutite otopljenu čokoladu sa kafom. Sipajte u smesu od belanaca i promešajte nežno drvenom kašikom. 

Smesu rasporedite po pripremljenom kalupu. U sredini napravite udubljenje koje ćete napuniti.

Kalup stavite u rernu i smanjite temperaturu na 120 C i pecite 70 minuta. Nakon 70 minuta isključite rernu i ostavite da se kora potpuno ohladi u njoj.

Umutite slatku pavlaku i šlag i popunite udubljenje koje ste ostavili. Od gore stavite voće po želji i ukrasite šećerom u prahu.

Објава коју дели Sneh Roy (@cookrepublic) дана 8. Дец 2016. у 12:30 PST

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: yumama.com