Tofu preliv

3 limuna

1 kašičica bibera

½ kg tofu sira

10 češnjeva belog luka

¼ dcl hladno cedjenog maslinovog ulja

1 dcl vode

1 kašika tamari sosa

Oprati i oguliti limun, iseći ga na manje komade i odstraniti koštice. Sve sastojke staviti u blender i dobro izmiksati. Ako je previše gusto, dodati vode da bude srednje retko.

Pročitajte kako se pravi osnovni preliv za salatu.

Đumbir preliv

6 kašika iseckanogkorena đumbira

1 manji celer

1 kašika malteksa

½ dcl hladno cedjenog ulja

50 g preprženog susama

6 kašika sitno iseckanog crnog luka

Sastojke sipati u blender i miksati 30 sekundi

Tahini preliv

½ dcl tahinija 

½ dcl limunovog soka

1 veza svežegperšunovog lista

½ kašikice bibera

2 veće šargarepe

1 kašikica origana

½ dcl tamari sosa

4 listića sveže nane ili 1 kašikica osušene

1 dcl hladno cedjenog ulja

Očistiti povrće i iseći ga na komadiće. Pomešati sve sastojke i dobro izmiksati u blenderu.

Italijanski preliv

1 dcl maslinovog ulja

½ kašikice bosiljka

sok od 1 limuna

¼ kašikice bibera

½ kašikice morske soli

1 veza svežeg peršunovog lista

½ kašikica origana

Pomešati sastojke i ulupati viljuškom kao belanca. Dodati bosiljak i origano i sitno iseckan peršunov list i promešati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zdravaishrana.net