Mozambička tradicionalna kuhinja zasniva se na morskim plodovima, kukuruznim kašama, pirinču, pasulju, indijskom orahu, piletini i raznim začinima.
Čaj i kafa se obično ispijajui uz svežu ribu ili lagani slatki hleb.
Ručak kao glavni obrok servira se u podne.
Svežih morskih plodova ima na gotovo svakom koraku. Škampi, lignje, jastozi su široko dostupni i najčešće se serviraju sa pirinčem.
Pogledajte i U ovim zemljama se jede najukusnija hrana
Najčešće posluživana hrana odraz je afričkog porekla. Supa je popularno predjelo, a neretko se sastoji od kukuruza ili boranije.
U siromašnijim krajevima u glavno jelo spada kukuruzna kaša i pasulj.
Za dezert se obično služi voće, puding ili peciva.
Čaj, kafa i vino su najpopularniji napici koji se obično uvek nude gostima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: oklagija.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus