Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karakteristike tradicionalne mozambičke kuhinje

Neke namirnice su zastupljene i u našoj ishrani.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Mozambička tradicionalna kuhinja zasniva se na morskim plodovima, kukuruznim kašama, pirinču, pasulju, indijskom orahu, piletini i raznim začinima.

Čaj i kafa se obično ispijajui uz svežu ribu ili lagani slatki hleb.

Ručak kao glavni obrok servira se u podne.

Svežih morskih plodova ima na gotovo svakom koraku. Škampi, lignje, jastozi su široko dostupni i najčešće se serviraju sa pirinčem.

Pogledajte i U ovim zemljama se jede najukusnija hrana

Najčešće posluživana hrana odraz je afričkog porekla. Supa je popularno predjelo, a neretko se sastoji od kukuruza ili boranije.

U siromašnijim krajevima u glavno jelo spada kukuruzna kaša i pasulj.

Za dezert se obično služi voće, puding ili peciva.

Čaj, kafa i vino su najpopularniji napici koji se obično uvek nude gostima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: oklagija.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti