U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke.
Postupak:
1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.
Pogledajte i 3 proverena trika za najukusnije palačinke
2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg (ni previše mekan, ni potpuno čvrst), pa ga dodajte smesi.
3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Zadovoljna
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom