OVAN (21.3.- 20.4.)
Veliki gurman, jelo soli, pre nego što ga proba; voli i da zabiberi, obožava roštilj, masline, sir i hladna gazirana pića. Često zaboravi da jede, ali zato kad sedne i navali, ne zna šta je dosta. Kad je gladan, postaje razdražljiv i boli ga glava.
Astro savet: Iako više volite mešane noge ispod stola, nego mešano meso, ne preskačite voćnu tortu sa bananama, zbog gvožđa za kojim vaš organizam vapi.
BIK (22.4.- 21.5)
Ne voli da ga uznemiravaju, dok jede, a posle jela uživa da natenane popije tursku kafu. Uvek vas nudi da nešto gricnete, a ako ste svratili u kuću kod Bika, začas će pripremiti neku zakusku, ponuditi vas tek skuvanim jelom, jer Bik voli da jede kašikom.
Astro savet: Iako obožavate ajvar, vruću pogaču i nešto naseckano, suhomesnato, uz čašu crnog vina, ne izbegavajte morsku ribu, zbog joda koji povoljno utiče na rad tiroidne žlezde – vaše "Ahilove pete".
BLIZANCI (22.5.- 21.6.)
Sve vrste instant hrane su idealan izbor za Blizance koji se i ne sećaju kad su poslednji put stigli da jedu. Ipak, kad prolaze pored neke pekare i osete miris peciva i toplih sendviča, na putu do posla, uvek nešto "pregrizu". Ako su gladni, postaju nervozni i slabije pamte.
Astro savet: Umesto vruće pice i ledenog čaja, uveče, ispred TV-a, probajte voćni musli sa mlekom ili jogurtom - izvor vitamina 'B' tako neophodnog vašem nervnom sistemu.
RAK (22.6. – 22.7.)
Pošto je nervozan kad je gladan, uvek će naći vremena za dobar zalogaj. I dobar gutljaj, naravno, mada većina Rakova još u ranoj mladosti popije ono što im je suđeno, pa posle priželjkuju da otvore svoj kafić ili restoran gde će, bar, biti domaćini. Naravno, ništa nije ukusno kao mamin ručak i domaći sladoled njegove ujne, ali dok stigne do njih - prođe ceo dan.
Astro savet: Gricnite nešto između obroka i ne preskačite ih, jer vašoj slaboj tački - želucu to nikako ne prija.
LAV (23.7.- 22.8.)
Lav kao i Rak, uživa u pravoj gozbi, udvoje ili u većem društvu, mada će isto tako umeti da udovolji sebi i kada jede sam. Voli ribu, lignje, a voli i da izmišlja specijalitete, a kad Lavica sprema ručak, bira najbolji komad mesa, najsvežije povrće, pravi čokoladne poslastice i služi samo probrana pića.
Astro savet: Iako za vas "nema ptice do prasice", pokušajte da s vremena na vreme jedete voće ceo dan ili makar počnete dan ceđenim sokom od grejpfruta koji prija vašoj osetljivoj tački - krvnim sudovima.
DEVICA (23.8. – 22.9.)
Pošto je probirljiva, a bije je glas da je orijentisana ka zdravoj ishrani, Devica baš zato voli najprobranije suhomesnate proizvode - čvarke ili slaninicu, sitno naseckanu sa svežim hlebom. Ume dobro da kuva, stalno nešto eksperimentiše, ali uspešno, pa se ukućani "pobiju" oko lonca sa njenom sarmom, dok u kafani najradije naručuje roštil (pljeskavicu), uz čašu crnog vina.
Astro savet: Mada obožavate torte i crnu čokoladu, kad stanete na vagu, setićete se da volite i crno grožđe.
VAGA (23.9. – 22.10.)
Svet bi zaista bio lepši kad bi se živelo od slatkiša – tako razmišlja Vaga, dok je grize savest, zbog treće kafe sa šlagom i druge činijice karamel krema, mada joj ni onaj žele od kivija koji podrhtava pod njenim pogledom, ne da mira.
Astro savet: Iako ćete radije gladovati, nego biti elegantno popunjeni, sakrijte negde onu teglu sa maminim slatkim od šumskih jagoda. Jer, nikad se ne zna šta će biti (s teglom), kad vas uhvati "napad slatkiša".
ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)
Jedan od tri najveća horoskopska gurmana, uživa u hrani, merka šta će da jede, pijucka usput, da ga ne "uhvati meze", čorbica baš ako mora, ali "konkretna" hrana (šnicle, pečenje ispod sača, svadbarski kupus) više prija Škorpijinom oku i nepcu, pa još kad ima ljute papričice – to je prava gozba.
Astro savet: Ako već umete da odolite slatkišima, a muškarac ste, probajte tako i sa konobaricama, kad zasednete s društvom u kafani.
STRELAC (23.11.- 21.12.)
Voli da proba sve što je novo, pa pokazuje konobaru jelo koje jede gost za susednim stolom i traži isto. Strelac podjednako uživa u ćevapčićima u somunu, baš kao i u nekom egzotičnom jelu sa šafranom ili orijentalnoj poslastici od pirinča, može uz rashlađeni roze.
Astro savet: Ako ste večerali u restoranu, parkirajte auto dovoljno daleko, kako biste prošetali, jer ćete tako malo doterati liniju.
JARAC (22.1.- 20.1.)
Ne voli promene, tradicionalista i po pitanju ishrane, ali mu prija kad ga uhvati da nešto spremi, čak i na brzinu, a ukućani se oduševe i samo dele komplimente Jarcu kako je bilo ukusno, pa traže još. Jarčev omiljeni sir je kozji, a vino crno, a od voća višnje, ali - u čokoladi.
Astro savet: Lepo je što neke stvari znate čak bolje od lekara, ali bi još lepše bilo kad biste ih primenili i u vašem načinu ishrane, zbog povišenog holesterola.
VODOLIJA (21.1.- 19.2.)
Preskače doručak, tu i tamo nešto gricne, na brzinu, ali zato uveče gleda da nadoknadi sve što je propustila. Vodolija se opušta, tek kad pređe kućni prag i oseti miomirise iz kuhinje. Voli gurmansku hranu, ne bilo šta - krem čorbice od povrća, pite, šunku i pršutu, sir i masline, a na kraju, obavezno i nešto slatko.
Astro savet: Ako voljena osoba još nije otkrila kako da vas, tako neuhvatljivu, veže za kuću – verovatno još nije naučila da kuva.
RIBE (20.2.- 20.3.)
Neće da jede ili pije bilo šta, bira specijalitete (meso, riba, plodovi mora, salate) - mora da bude ukusno i kvalitetno. Iako deluje ko rasejani profesor, muška Riba, već s vrata, naručuje svoje omiljeno piće, a može da popije i više čaša, a da mu ništa nije.
Astro savet: Pošto umete da popijete, a da pri tom ostavljate utisak da ste trezni–probajte jednom nedeljno da pijete samo vodu. Ako niko ne primeti, primetićete vi - po obimu struka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: conopljanews.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom