Nova studija koja je objavljena u časopisu british Medical journal je pokazala da pržena hrana ima veći uticaj na kilažu osoba koji već imaju veći rizik od gojaznosti. Odnosno, osobe koje genetski imaju veću predispoziciju za gojaznost će verovatno dobiti više kilograma konzumiranjem pržene hrane.

Tim američkih istraživača je prikupljao i analizirao podatke koji se tiču ishrane i gojaznosti više od 37.000 muškaraca i žena. Rezultati su pokazali da osobe koje su četiri ili više puta nedeljno jele brzu hranu, a imaju genetske predizpozcije za gojaznost, imale dvostruko veći negativni uticaj na indeks telesne mase, u poređenju sa onima kod kojih su predispozicije za gojaznost manje.

Rezultati objašnjavaju da je genetika odgovor na pitanje zbog čega je moguće da neke osobe povremeno jedu brzu i nezdravu hranu i ipak održe idelanu kilažu, dok se kod drugih svaka porcija takve hrane odrazi na liniju. 

U svakom slučaju, brza hrana nije zdrava i treba je izbegavati bez obzira da li izaziva promene u kilaži ili ne.