1. U mleveno meso dodajte jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju. 


Sastojci:

Za ćufte

500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
sredina hleba
malo mleka
2 jajeta
pola kašičice praška za pecivo
brašno
ulje
so, po želji mešavina začina

Za sos 

200 ml jogurta
veza peršuna
malo bosiljka
mala glavica crnog luka
kašičica maslinovog ulja
so, biber

2. Sitno iseckajte crni luk, peršun i bosiljak. U dubljoj posudi dobro izmešajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun. 

3. Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte.  

Izvor: Blic Žena