1. Meso iseći na kockice veličine 3 cm. Zagrejati preostali maslac, pa na njemu pržiti meso uz stalno okretanje. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pokapati lozovačom. Izvaditi meso iz tiganja i držati ga u zagrejanoj rerni.


Sastojci:

2 kašike maslaca
600 g goveđih fileta
kašika bibera
4 cl lozovače
2 glavice crnog luka
100 ml belog vina
200 ml goveđe supe
200 ml pavlake
40 ml soka od limuna
2 kašike ljutog senfa
kašika gustina

2. Očistiti glavice crnog luka, iseći ga na kockice, pa ga dinstati na maslacu na kojem se pržilo meso. Doliti belo vino, supu i pavlaku, pa sve ostaviti da kuva oko 3 minute. Umešati u sos sok od limuna i senf, pa ostaviti da kratko kuva. Dodati gustin, pa dobro posoliti i pobiberiti.

3. Sos dobro ispasirati. U sos sipati isprženo goveđe meso. Uz ovo jelo lepo se slažu brokoli i šargarepa.