1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zaseći meso na pola tako da se dobije veće parče koje može da se urola. Posoliti i pobiberiti. Kleku izgnječiti i rasporediti po mesu. Kiseli kupus iscediti i takođe rasporediti po mesu. Uviti u rolati i pričvrstiti čačkalicama ili kuhinjskim koncem.


Sastojci:

1 kg svinjetine
so, biber
12 klekovih bobica
500 g kiselog kupusa
3 kašike ulja
2 glavice luka
1 kg krompira
40 g puter
1 kašičica majčine dušice
2 kašike gustina

2. Zagrejati ulje i ispržiti meso na jakoj vatri, sa svih strana. Dodati krupno sečeni luk. Naliti vodom, začiniti i ubaciti u rernu da se krčka 2 sata, uz prelivanje.

3. Kuvati krompire 15 minuta u ljusci. Procediti, oljuštiti ih i ispržiti na maslacu. Meso izvaditi, a u masnoću umešati majčinu dušicu i gustin, razmućen sa 125 ml vode. Servirati meso, krompire i sos.