1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zaseći meso na pola tako da se dobije veće parče koje može da se urola. Posoliti i pobiberiti. Kleku izgnječiti i rasporediti po mesu. Kiseli kupus iscediti i takođe rasporediti po mesu. Uviti u rolati i pričvrstiti čačkalicama ili kuhinjskim koncem.
2. Zagrejati ulje i ispržiti meso na jakoj vatri, sa svih strana. Dodati krupno sečeni luk. Naliti vodom, začiniti i ubaciti u rernu da se krčka 2 sata, uz prelivanje.
3. Kuvati krompire 15 minuta u ljusci. Procediti, oljuštiti ih i ispržiti na maslacu. Meso izvaditi, a u masnoću umešati majčinu dušicu i gustin, razmućen sa 125 ml vode. Servirati meso, krompire i sos.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom