Sastojci:
- 3 pileća fileta
- 1 kašika sušenog korijandera
- 1 kašika karija
- 1 kašika soli
- 1 kašika bibera
- 3 čena belog luka, iseckana
- 2 šake spanaća
- 6 tankih kriška kačkavalja u obliku kvadrata
- 1 jaje
- prezle
- ulje za prženje
- 1 kašika putera za prženje
Recept za pileće rolnice:
Kako biste napravili pileće rolnice, prvo filete isecite na pola horizontalno. Zatim ih prekrijte najlonskom folijom i istucite čekićem za meso. Tako istučene filete složite u pravougaonik, tako da se malo preklapaju. To radite na najlonskoj foliji. Pospite meso korijanderom, solju i karijem.
Sve utrljajte rukama u meso. U tiganju zagrejte ulje i puter. Iseckajte beli luk i pržite ga u tiganju. Zatim dodajte i spanaće, posolite i pobiberite. Pržite dok malo ne usahne, pa ga poređajte zajedno sa lukom na jednu stranu pravougaonika od pilećeg filea. Preko svega poređajte kvadrate sira (ukupno 6). Potom uhvatite najlonsku foliju i urolajte rolat.
Nakon što ga urolate, isecite ga na kriške debljine 2 cm. Zatim na svaki štapić bočno nabodite po tri rolata. Po potrebi probodite sa dva štapića. U plitkoj činiji umutite viljuškom jedno jaje umočite rolate u jaje pa u prezle. Poređajte ih na pleh sa papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem.
Pročitajte i kako se prave prolećne patlidžan rolnice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs