1. Zagrejte rernu na 190 stepeni.
2. Operite cvetiće karfiola i stavite u šerpu u kojoj je posoljena voda. Kuvajt eoko 3-5 minuta, dok karfiol malo ne omekša. Prospite vodu i ostavite karfiol da se ocedite.
3. Otopite puter u dubljem tiganju pa dodajte brašno. Kuvajte na tihoj vatri oko jedan minut. sklonite posudu sa šporeta i postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući. Vratite sos na ringlu i kuvajte dok ne počne da vri, i dalje konstantno mešajući. Ostavite da vri oko 2 minuta, pa sklonite sa šporeta.
4. Pomešajte senf i dve trećine količine kačkavalja i dodajte sosu. Karfiol stavite u dublji pleh ili vatrostalnu posudu. Prelijte povrće pripremljenim sosom, vodeći računa da prekrijete sav karfiol. Pospite preostalim kačkavaljem i stavite u rernu. Pecite karfiol oko 25-30 minuta, dok ne porumeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus