1. Zagrejte rernu na 190 stepeni.


Sastojci:

1 karfiol srednje veličine, iskidan na krupne cvetiće
40 g putera
40 g brašna
400 ml mleka
kašičica senfa
100 g narendanog kačkavalja
so, biber

2. Operite cvetiće karfiola i stavite u šerpu u kojoj je posoljena voda. Kuvajt eoko 3-5 minuta,  dok karfiol malo ne omekša. Prospite vodu i ostavite karfiol da se ocedite.

3. Otopite puter u dubljem tiganju pa dodajte brašno. Kuvajte na tihoj vatri oko jedan minut. sklonite posudu sa šporeta i postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući. Vratite sos na ringlu i kuvajte dok ne počne da vri, i dalje konstantno mešajući. Ostavite da vri oko 2 minuta, pa sklonite sa šporeta.

4. Pomešajte senf i dve trećine količine kačkavalja i dodajte sosu. Karfiol stavite u dublji pleh ili vatrostalnu posudu. Prelijte povrće pripremljenim sosom, vodeći računa da prekrijete sav karfiol. Pospite preostalim kačkavaljem i stavite u rernu. Pecite karfiol oko 25-30 minuta, dok ne porumeni.