Ruske kape je fenomenalan kokos kolač koji je nezaobilazan na svakoj svečanoj trpezi. Sada napravite izmenjenu i laganaju verziju gde ćete umesto kokosa da koristite kikiriki, a jaja i kakao možete da izbacite. Mekan, kremast i slasan kolač će vas oduševiti na prvi zalogaj, a napravićete ga zaista jednostavno. 

Sastojci:

  • 4 šolje mleka
  • 170 g šećera
  • 2 kašičice vanilin šećera 
  • 120 g brašna
  • 2 kašike skroba
  • 1 kašika putera 
  • 150 g kikirikija 
  • istopljena čokolada 
  • kokos

Priprema:

U mleko dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i skrob. Sjedinite sastojke, pa kuvajte uz konstantno mešanje, na niskoj temepraturi, dok se ne zgusne. Pazite da se ne naprave grudvice. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i lepo sjedinite. Sipajte u čaše, malo ih protresite da se smesa lepo rasporedi, a zatim ih pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Izvadite iz čaše i presecite na pola. Uvaljajte ivice u seckani kikiriki, a na vrh sipajte istopljenu čokoladu i pospite kokosom. Stavite u frižider da se čokolada stegne. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE