Ruske kape je fenomenalan kokos kolač koji je nezaobilazan na svakoj svečanoj trpezi. Sada napravite izmenjenu i laganaju verziju gde ćete umesto kokosa da koristite kikiriki, a jaja i kakao možete da izbacite. Mekan, kremast i slasan kolač će vas oduševiti na prvi zalogaj, a napravićete ga zaista jednostavno.
Sastojci:
- 4 šolje mleka
- 170 g šećera
- 2 kašičice vanilin šećera
- 120 g brašna
- 2 kašike skroba
- 1 kašika putera
- 150 g kikirikija
- istopljena čokolada
- kokos
Priprema:
U mleko dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i skrob. Sjedinite sastojke, pa kuvajte uz konstantno mešanje, na niskoj temepraturi, dok se ne zgusne. Pazite da se ne naprave grudvice. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i lepo sjedinite. Sipajte u čaše, malo ih protresite da se smesa lepo rasporedi, a zatim ih pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Izvadite iz čaše i presecite na pola. Uvaljajte ivice u seckani kikiriki, a na vrh sipajte istopljenu čokoladu i pospite kokosom. Stavite u frižider da se čokolada stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem