Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLAĐANIN RECEPT ZA KIFLICE SA NAMAZOM OD TIKVICA: Prave domaćinske, mekane i mirisne, a uspevaju bukvalno svima

Autor Sanja Belinić

Kada vam dođu gosti iznenadite ih kiflicama koje ste premazali pekmezom od tikvica.

 Kiflice sa namazom od tikvica Izvor: Slađana Popović

Tikvice su popularno povrće od kojeg možete da napravite najrazličitije recepte, a jedan od njih je i pekmez od tikvica. Naša čitateljka Slađana poslala je svoj recept za preukusan pekmez koji je iskoristila da premaže mekane kiflice. Sve je to dekorisala istopljenom čokoladom i napravila je najlepše slatko pecivo. Isprobajte i vi recept za ovaj ukusan slatki namaz koji možete da koristite i za palačinke. 

Sastojci:

Za pekmez:

  • 5 tikvica
  • 500 g šećera
  • 2 pomorandže 
  • 1 limun
  • 1 kašičica mlevenog anisa

Za testo:

  • 1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • paket svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike šećera
  • 200 ml ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:
Tikvice izrendajte i dodajte šećer, anis, očišćenu i sitnu iseckanu pomorandžu i sok jednog limuna. Kuvajte uz povremeno meašnje dok ne ostane trag na dnu šerpe. U toplo mleko dodajte kvasac i šećer, pa ostavite 5 minuta da se aktivira. Zatim dodajte brašno, ulje i so i umesite testo. Pokrijte i ostavite pola sata da naraste. Podelite testo na lopticu i svaku razvucite u obliku kruga. Isecite trouglove, nafilujte namazom od tikvica i urolajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Možete da ukrasite istopljenom belom čokoladom i šarenim mrvicama. 

Recept poslala Slađana Popović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti