Kombinacija mlečne i bele čokolade, kao i voća čini ovaj slatki rolat prosto neodoljivim. Kapri je sladoled na kojem su odrasle mnoge generacije, a ovaj rolat ukusom podseća na čuveni ledeni slatkiš. Priprema je poprilično jednostavna, sve što treba da uradite jeste da za 20 minuta napravite 2 različite smese u tiganju, a posle da ih urolate. Ova poslastica će ulepšati svaku trepezu, a odličan je predlog za Uskrs, posle obilnog ručka. 

  • Sastojci: 
  • 180 g kondenzovanog mleka 
  • 50 g bele čokolade 
  • 10 g putera 
  • 60 g smrznutih malina/jagoda
  • Za crni sloj:
  • 180 g kondenzovanog mleka 
  • 50 g mlečne čokolade 
  • 10 g putera 

Priprema:
Kondenzovano mleko i belu čokoladu pomešajte, pa kuvajte nekih 10-12 minuta, a onda dodajte maline (jagode) koje ste ocedili i puter. Promešajte, pa kada se sastojci sjedine sipajte u posudu. Operite tiganj, pa opet u njemu pomešajte kondenzovano mleko i mlečnu čokoladu, pa posle 10 minuta dodajte puter. Mešajte dok se sve ne sjedini, pa sipajte u posudu. Od obe smese napravite tanji valjak, pa upletite. Umotajte u providnu foliju, pa rolajte, da se opet oblikuje valjak. Stavite u frižider na 2 sata, pa isecite rolate. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE