Na društvenim mrežama sve popularniji postaju recepti za kolače sa bananom i ovsenim pahuljicama. Pored toga što se brzo spremaju i fantastičnog su ukusa, ova poslatica je i zdrava. Možete da je jedete kada ste na nekom režimu ili vodite račina o zdravlju. Ako je i vas zaludeo ovaj kolač u nastavku teksta pročitajte 3 najbolja recepta. Izaberite po želji i počastite se slatkim doručkom ili se zasladite posle ručka.
PRVI KOLAČ
- Sastojci:
- 1/2 banane
- 1 jaje
- 40 g ovesinih pahljica
- prstohvat soli
- 60 ml sojinog mleka
Priprema:
U blender stavite bananu, jaje, ovsene pahuljice, mleko i prstohvat soli. Zatim blendirajte nekih 30 sekundi. Sipajte u posudu u kojoj ćete peći, pa ukrasite čokoladnim mrvicama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Prijatno!
DRUGI KOLAČ
- Sastojci:
- 45 ml grčkog jogurta
- 50 g ovsenih pahuljica
- 1 kašičica zaslađivača po želji
- 1/2 kašike kokosa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 90 ml mleka
- Za glazuru:
- 80 ml jogurta
- 2 kašičice slatkog kakaoa
Priprema:
U posudi pomešajte jogurt, ovesene pahuljice koje ste prethodno izblendirali, zaslađivać, kokos, prašak za pecivo i mleko. Dobro sjedinite, pa sipajte u blago nauljenu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Pomešajte jogurt i kakao, pa sipajte preko kolača i pospite kokosom.
TREĆI KOLAČ
- Sastojci:
- 4 manje banane
- 2 jajeta
- 1 kašika puter od kikirikija
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- čokoladne mrvice
- bademi
Priprema:
Ispasirajte banane, pa dodajte jaja. Sjedinite, a onda dodajte puter od kikirikija, ovesene pahuljice koje ste prethodno izblendirali, prašak za pecivo, cimet i so. Lepo promešajte, pa sipajte u posudu za pečenje. Pospite čokoladne mrvice i seckani badem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem