Sastojci:

  • 440 g mlevenog čokoladnog keksa
  • 180 g putera
  • 75 ml mleka
  • 50 g kondenzovanog mleka
  • 10 g instant kafe
  • 130 g crne čokolade
  • 500 g krem sira
Zašto je korisno da jedete crnu čokoladu?

Crna čokolada je vrlo hranljiva, sadrži vlakna, ali i gvožđe, magnezijum, bakar, mangan i visoke količine kalijuma, fosfora, cinka i selena.

Recept za tortu sa čokoladom i kafom:

Kako biste napravili ovu tortu u šerpi istopite puter na laganoj vatri. Dodajte mleko i kondenzovano mleko, pa dobro promešajte. Dodajte instant kafu i mešajte dok se ne rastvori. U velikoj posudi pomešajte mleveni keks sa toplom mešavinom putera. Dobro promešajte dok se keks ne namoči.

U drugu posudu dodajte krem sir i crnu čokoladu otopljenu na pari. Dobro promešajte dok ne postane glatko. U kalup za tortu stavite polovinu smese za patišpanj na dno i dobro pritisnite.

Polovinu krem sira premažite preko keksa. Odozgo stavite opet sloj keksa i završite sa preostalim krem sirom. Stavite tortu u frižider na najmanje 4-6 sati (ili najbolje preko noći) da se stegne. Pre serviranja tortu ukrasite rendanom čokoladom, orasima ili svežim voćem po želji. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i oblanda tortu prelivenu belom čokoladom.

Pročitajte i kako se pravi kivi torta sa keksom i bananama

BONUS VIDEO

Napoleon torta Izvor: Napoleon torta

StvarUkusa