Sastojci:
- 440 g mlevenog čokoladnog keksa
- 180 g putera
- 75 ml mleka
- 50 g kondenzovanog mleka
- 10 g instant kafe
- 130 g crne čokolade
- 500 g krem sira
Recept za tortu sa čokoladom i kafom:
Kako biste napravili ovu tortu u šerpi istopite puter na laganoj vatri. Dodajte mleko i kondenzovano mleko, pa dobro promešajte. Dodajte instant kafu i mešajte dok se ne rastvori. U velikoj posudi pomešajte mleveni keks sa toplom mešavinom putera. Dobro promešajte dok se keks ne namoči.
U drugu posudu dodajte krem sir i crnu čokoladu otopljenu na pari. Dobro promešajte dok ne postane glatko. U kalup za tortu stavite polovinu smese za patišpanj na dno i dobro pritisnite.
Polovinu krem sira premažite preko keksa. Odozgo stavite opet sloj keksa i završite sa preostalim krem sirom. Stavite tortu u frižider na najmanje 4-6 sati (ili najbolje preko noći) da se stegne. Pre serviranja tortu ukrasite rendanom čokoladom, orasima ili svežim voćem po želji. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i oblanda tortu prelivenu belom čokoladom.
Pročitajte i kako se pravi kivi torta sa keksom i bananama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.