Sastojci:
- 300 g keksa manje veličine
- 500 ml kisele pavlake
- 100 g šećera
- 2 banane
- 5 komada kivija
Recept za kivi tortu sa keksom i bananama:
Kako biste napravili ovu voćnu tortu, prvo pripremite voće. Očistite kivije i isecite ih na kriške. Takođe, isecite dve banane na male komade. U posudu sipajte 500 ml kisele pavlake i dodajte 100 g šećera. Mešajte sve dok se šećer ne rastvori. U ovu mešavinu dodajte 300 g keksića i iseckane banane. Sve izmešajte.
Uzmite okruglu činiju, prekrijte je najlonskom folijom. Celu unutrašnjost lepo obložite kriškama kivija, tako da se ne preklapaju. Zatim rasporedite pripremljenu mešavinu keksa i pavlake u malim porcijama. Svaki put je ravnomerno rasporedite po posudi pomoću lopatice i malo smesu nabijte.
Pokrijte sve prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2-3 sata, ili još bolje, duže. Nakon toga izvadite tortu i skinite najlonsku foliju. Pažljivo poklopite tanjirom za serviranje i okrenite tortu na tanjir. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i tortu bez brašna sa orasima i urmama.
Pročitajte kako se pravi čokoladna torta od lisnatog testa u obliku srca
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva