Sastojci:

  • 300 g keksa manje veličine
  • 500 ml kisele pavlake
  • 100 g šećera
  • 2 banane
  • 5 komada kivija
Zašto je korisno da jedete kivi?

Kivi je voće koje ima visok sadržaj antioksidanasa koji čuvaju telo od slobodnih radikala i pomažu njihovu razgradnju. Bogat je vlaknima koja ptopomažu rad digestivnog trakta i čak je koristan za osobe koje imaju problem sa hroničnim zatvorom. Sadrži veliku količinu vitamina C, kao i vitamine A i E koji povoljno deluju na vid.

Recept za kivi tortu sa keksom i bananama:

Kako biste napravili ovu voćnu tortu, prvo pripremite voće. Očistite kivije i isecite ih na kriške. Takođe, isecite dve banane na male komade. U posudu sipajte 500 ml kisele pavlake i dodajte 100 g šećera. Mešajte sve dok se šećer ne rastvori. U ovu mešavinu dodajte 300 g keksića i iseckane banane. Sve izmešajte.

Uzmite okruglu činiju, prekrijte je najlonskom folijom. Celu unutrašnjost lepo obložite kriškama kivija, tako da se ne preklapaju. Zatim rasporedite pripremljenu mešavinu keksa i pavlake u malim porcijama. Svaki put je ravnomerno rasporedite po posudi pomoću lopatice i malo smesu nabijte.

Pokrijte sve prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2-3 sata, ili još bolje, duže. Nakon toga izvadite tortu i skinite najlonsku foliju. Pažljivo poklopite tanjirom za serviranje i okrenite tortu na tanjir. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i tortu bez brašna sa orasima i urmama.

Pročitajte kako se pravi čokoladna torta od lisnatog testa u obliku srca

BONUS VIDEO

Grčka torta od jogurta i kora Izvor: Grčka torta od jogurta i kora

StvarUkusa