Ako mislite da je bela čokolada suviše jaka onda napravite voćni tart.
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- malo rastopljenog putera
Za preliv i dekoraciju:
- 500 g bele čokolade
- 3/4 šolje slatke pavlake
- plava boja za hranu
- jestivo cveće
Priprema:
Pomešajte keks i puter i dobro sjedinite. Utisnite dobijenu smesu u kalup. Istopite slatku pavkaju i bele čokoladu. Podelite ganaš na 2 dela, ali ne jednaka, u jednoj posudi treba da bude više nego u drugoj. Tu posudu gde imate manje podelite na 2 dela i obojite jedan u plavo, a drugi ostavite beli.
Posudu gde imate više smese skroz obojite u plavo i sipajte preko keksa. Stavite u frižider na par sati, takođe stavite u frižider ili zamrzivač i te manje posude sa belom i plavom smesom. Kada se ohladi, napravite kašikom i rukom manje kuglice i poređajte preko tarta. Ukrasite jestivim cvećem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs