Recepata za brze kolače koji se ne peku nikad dosta, a ovo je jedan od njih. Ananas mu daje osvežavajući ukus, a kokos poseban šmek. Ako ste u žurbi onda uštedite vreme i nemojte da pečete koru nego pripremite kolač sa podlogom od keksa. Pročitajte i kako italijani spremaju domaće piškote, sigurno će vam zatrebati.
Sastojci:
- 300 g keksa
- 200 ml mleka
Za fil:
- 2 žumanceta
- 100 g šećera
- 40 g skroba
- 50 g brašna
- 800 ml mleka
- 200 g putera, sobne temperature
- 200 g ananasa iz konzerve
- 30 g kokosa
Priprema:
Žumanca, šećer i malo mleka umutite. Zatim dodajte skrob i brašno pa sjedinite i sipajte preostalo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ohladite. Puter umutite, pa u njega dodajte ohlađenu smesu i sjedinite mikserom. Keks umočite u mleko ređajte u kalup, pa sipajte deo fila i preko seckani ananas. Ređajte tako dok sve ne utrošite, a poslednji sloj treba da bude fil. Pospite kokosom i ohladite nekih 2 sata u frižideru.