TREBA VAM NEŠTO BRZO, LAKO I ŠTO SE PRAVI SA SASTOJCIMA KOJE IMATE? ONDA PROBAJTE OVO: Kolač sa keksom i 2 kremasta fila

Brzi kolač sa keksom i 2 fila koji se ne peče.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Kolače ili torte retko ko odbija, ali njih uglavnom jedete kada su neke slave ili rođendani. Retko koja domaćica sada ima vremena da svaki dan priprema slatkiše koji se peku i koji oduzimaju puno vremena dok se pripreme. Pogotovo ako trebaju da naprave patišpanj

Mi vam sada nudimo odličan recept za lagani i kremasti kolač sa keksom, belim i čokoladnim filom koji se pravi očas posla. Ne morate ni rernu da palite. Brzo smućkate sastojke i vaša poslastica je spremna. Moći ćete ukućane da iznenadite u bilo kom trenutku, ali i iznenadne goste. 

Sastojci:

  • 15 g kakaoa
  • 50 g šećera
  • 50 g putera
  • 150 ml mleka 
  • 10 g vanilin šećera
  • 200 g šećera 

Za fil:

  • 30 g kukuruznog skroba 
  • 30 g brašna 
  • 700 ml mleka 
  • 100 g šećera 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • 20 g putera 

Za čokoladni sloj:

  • 30 g kukuruznog skroba
  • 10 g kakaoa
  • 200 ml mleka 
  • 50 g čokolade 
  • 15 g putera

Priprema:

Pomešajte mleko, šećer, kakao i vanilin šećer. Kuvajte uz mešanje, pa dodajte puter. Mešajte sve dok se puter ne istopi, pa kuvajte dok ne proključa. Sklonite sa šporeta. Izlomite keks i dodajte u smesu sa kakaom, pa sipajte u kalup. Ostavite da se hladi 20 minuta. 

U mleko dodajte šećer, skrob, brašno, so i vanilin šećer. Promešajte, pa dodajte puter. Mešajte dok se sve ne sjedini, pa sipajte preko podloge od keksa. Isto ostavite da se ohladi 20 minuta. 

Pomešajte skrob, kakao i mleko, pa dodajte čokoladu i puter. Kuvajte i mešajte dok se sve ne istopi i sjedini. Prelijte preko belog fila, pokrijte i ohladite još 20 minuta. Pospite čokoladnim mrvicama.