Kada vam je potrebna raskošna torta izaberite ovu. Uspeće vam uvek jer se pravi jednostavno. Ne peče se, nego ređate keks, puding od vanile i banane. Brzo i lako napravite kremastu poslasticu za koju će se tražiti parče više. Jedini neobičan sastojak je kondezovano mleko koje možete sami da napravite ili da kupite. Uživajte u savršenom ukusu.
Sastojci:
- 250 g čokoladnog keksa
- 150 ml mleka
- 3 banane
Za fil:
- 120 g pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 200 g kondezovanog mleka
Za glazuru:
- 30 g kakaoa
- 100 ml mleka
- 50 g šećera
- 30 g putera
Priprema:
Poređajte keks u kalup, premažite mlekom, pa preko stavite banane koje ste isekli na kolutove. U šerpu sipajte mleko, šećer i puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Dodajte puter, pa mešajte dok se ne istopi. Puding podelite na 3 dela. U jedan dodajte kondezovano mleko, u preostala 2 ništa. Jedan deo čistog pudinga premažite preko. Opet stavite red keksa i premažite mlekom. Sipajte preko keksa, pa poređajte još jedan red keksa i premažite mlekom i stavite banane isečene na kolutove. Na kraju ide tanak sloj pudinga od vanile. Stavite u frižider sat vremena. Pomešajte sve sastojke za glazuru i kuvajte dok ne dobijete tečnu smesu. Prelijte preko kolača i vratite još sat vremena u frižider.