Lagan i osvežavajuć čokoladni kolač je uvek super ideja kada vam se jede nešto slatko. Utrošitćete minimalno vremena, a spremićete kolač sa omiljenim sastojcima. Ne treba vam rerna, samo ringla da se skuva fil. Odličan je i kao posluženje za slavu, ali i za rođendan.
Sastojci:
- 500 g banana
- 200 g keksa
Za fil:
- 1,75 l mleka
- 300 g nutele
- 80 g brašna
- 80 g kukuruznog skroba
- 220 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 jaje
- 40 g kokosa
Priprema:
Dno kalupa dimenzija 25x25 cm obložite pek papirom, pa na ivicu poređajte keks, zatim stavite bananu, keks, bananu i tako dok ne popunite kalup. U šerpu sipajte mleko, šećer, brašno, skrob, vanilu i jaje. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Pred kraj dodajte nutelu i mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte preko banana i keksa. Ostavite u frižideru 2 sata. Pospite kokosom.
Izvor: Stvar ukusa