Kinder bueno je omiljena čokoladica mnogih mališana, a sada napravite i odličan kolač koristeći ovu čokoladu i još par sastojaka. Ne peče se, brzo je gotov i jedino što treba da uradite je da sačekate da se ohladi. Možete da služite i kada su rođendani, ali i posle ukusnog ručka.
Sastojci:
- 200 g kakao keksa
- 300 g kinder čokolade
Za fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g kukuruznog skroba
- 30 ml kafe
- 300 g čokolade
- 50 g bele čokolade
Priprema:
Tepsiju veličine 10x20 cm obložite providnom folijom i poređajte keks po dnu i po ivicama. U mleko dodajte šećer i skrob i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sipajte fil do polovine tepsije, pa poređajte po sredini kinder buedno. Sipajte ostatak fila, pa stavite keks. Zatvorite providnom folijom i stavite 4 sata u frižider. Prelijte istopljenom tamnom čokoladom i vratite u frižider na sat vremena. Ukrasite istopljenom belom čokoladom i kinder buenom.
Izvor: Stvar ukusa