Torta beli anđeo je idelana za neku posebnu priliku, rođendan, godišnjicu, neko slavlje, ili kada jednostavno želite da sebe počastite jednom pravom domaćinskom tortom. Lako se sprema, a neće vam biti potrebno da palite rernu, jer se ništa ne peče. Izuzetno lagana prosto se topi u ustima.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 250 g margarina
- 15 kašika šećera
- 400 ml kisele vode
- 200 g bele čokolade
- 500 g šlaga
- 200 g kisele pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
U mleko dodajte šećer i puding od vanile i kubajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje, pa kada je gotovo ostavite da se ohladi. U jednoj posudi umutite margarin i šećer u prahu, a u drugoj 300 grama šlaga sa 200 mililitara kisele vode. U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte da vam ne ostanu grudvice. Zatim dodajte umućen šlag mešajući varjačom, zatim pavlaku i na kraju istopljenu belu čokoladu. Filujte korice i ukrasite ih s 200 grama šlaga umućenih u ostatku kisele vode.
Izvor: Stvar ukusa