Čizkejk je mnogima omiljena poslastica, a mi vam donosimo malo izmenjenu verziju. U jedan deo fila se dodaje nutela za još bolji ukus, ali i dekorativan izgled. Domaćice posebno vole da spremaju ovaj slatkiš, jer im za pripremu nije potrebna rerna, a i veoma lako se pravi.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 50 g nutele
Za fil:
- 500 g neutralnog sira
- 100 g šlaga iz šprica
- 100 g nutele
Priprema:
Za koru pomešajte mleveni keks sa topljenim puterom, pa dodajte i nutelu i sve dobro sjedinite. U kalup prečnika 23 cm formirajte koru i malo pritisnite da se lepo poravna. Za fil neutralni sir podelite na dva dela, pa u prvi dodajte nutelu, a u drugi šlag i dobro sjedinite. U kalup prvo ulijte crni fil i ostavite sat vremena da se stegne. Nakon toga dodajte beli fil i po želji ukrasite čokoladnim bombonama. Ponovo sve vratite u frižider na još dva sata, nakon čega je spremno za serviranje.
Izvor: Stvar ukusa