Kada vam se jede slatko, jeste da je lakše da odete u radnju i samo kupite kinder čokoladicu, ali kada napravite kinder tortu imaćete više, a možete da je služite i na rođendanima, ali i kada vam dođu gosti. Fil se pravi od pudinga i kinder čokolade, a kora od keksa i nutele. Na kraju sve to ukrasite čokoladnom glazurom. Olakšavajuće je i to što se ne peče, pa ćete je brzo napraviti.
Sastojci:
Za koru:
- 300 g keksa
- 200 ml mleka
- 250 g nutele
Za fil:
- 500 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 70 g šećera
- 250 g maskarpone sira
- 20 g vanilin šećera
- 450 ml slatke pavlake
- 250 g kinder čokolade
- 200 g čokolade
Priprema:
Keks umočite u mleko i poređajte u kalup, a zatim premažite nutelom, pa stavite još jedan red keksa. U mleko dodajte puding i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Ohladite u frižideru, pa umutite i dodajte maskarpone. Sjedinite mikserom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku (300 ml) i seckanu kinder čokoladu (150 g). Sve lepo sjedinite i premažite preko keksa. Ohladite u frižideru sat vremena. Preko sipajte glazuru od čokolade i slatke pavlake (150 ml). Ukrasite seckanom kinder čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa