Sveže jagode su trenutno skupe, jer sezona još nije počela, ali lako možete da ih zamenite smrznutim. Ukus se neće mnogo promeniti, a napravićete fantastičan i osvežavajući sladoled kolač sa piškotama i crvenim voćem. Pošto se ova poslastica ne peče, ne postoji mogućnost da vam ne uspe.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 150 g piškota
- 100 ml mleka
- 200 g jagoda
- 180 g bele čokolade
Za preliv:
- 200 g smrznutih jagoda
- 100 g šećera
- 20 g skrba
- 100 ml vode
Priprema:
Kisleu pavlaku i šećer u prahu pomešajte. Slatku pavlaku umutite, pa pomešajte obe smese. Dodajte seckane jagode i čokoladu, pa promešajte. Kalup dimenzija 11x25 cm obložite providnom folijom, pa sipajte smesu. Poravnajte, pa preko stavite piškote koje ste umočili u mleko. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 3 sata, a ako želite možete i u zamrzivač, ali kraće držite. Šećer i jagode kuvajte, pa posle nekog vremena dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom. Ispasirajte štapnim miserom, pa kolač izvadite iz kalupa, da piškote budu dole, pa prelijte kolač.
Izvor: Stvar ukusa