RECEPT ZA MARCIPAN-KESTEN BOMBONJERU: Sitni kolači koje svi vole su gotovi za tren, a evo koja je tajna najbolje glazure

U popularnoj emisiji "Praktična žena" čuvena voditeljka sprema marcipan-kesten bombonjeru.

Printscreen/YT/Praktična žena

Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" pripremala fantastičan kolač od par sastojaka. Mi vam prenosimo kako da napravite bajadere od kesten pirea i marcipana po njenom receptu. Zaista se lako prave, a potrebni su vam sastojci koje lako i za male pare možete da kupite. Kada budete pravili glazuru od čokolade obavezno dodajte malo ruma, jer će dati specifičan šmek kolaču. 

Sastojci: 

  • 300 g marcipana 
  • 300 g kesten pirea 
  • 200 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake 
  • 1 kašika ruma

Priprema:

Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom u koju ste dodali malo ruma. Razvucite malo oklagijom marcipan, pa stavite u manju tepsiju i onda prstima lepo rastanjite. Preko stavite kesten pire, pa opet lepo prstima razvucite. Preko sipajte glazuru od čokolade. Stavite u frižider da se stegne sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa